Mooi Weer Spelen

1991

Geplaatst op 24 januari 2020

Mooi Weer Spelen 1991


In de kringen van de Mooi Weer Spelen behoorden begrippen als creativiteit en vernieuwing tot het dagelijkse jargon. Dat sloot dus wel aardig aan bij het karakter van de organisatie TNO waar Gertjan Oldeman en ondergetekende werkten. En ook de link met Delft was voor TNO natuurlijk gauw gevonden.


Het succes van de MWS leidde er al snel toe dat we eigenlijk rond onze acts mobiele tribunes nodig hadden om alle belangstellenden een goed zich te bieden op een straattheatervoorstelling. Kring groter maken was uiteraard ook een bekende aanpak. Maar die leverde toch ook vaak het nodige chagrijn op.


Al snel zag je mensen met keukentrapjes en bierkratjes (ja een enkele keer ook met kratjes bier) zeulen. Een idee, maar ook wat primitief.


Op een zeker moment besloten wij contact te zoeken met een onderdeel van TNO waarvan wij wisten dat er zeer creatieve lieden de hele dag bezig waren nieuwe producten te ontwerpen. De naam: Productcentrum TNO aan de Surinamestraat. Ons verzoek: bedenk een handig, licht, multifunctioneel en hanteerdbaar straatmeubel dat ook de achterste ring nog uitzicht biedt op een optreden.


Het opmerkelijke resultaat was 'De Achterklap', hout, stevig, goed mee te dragen, waar je op kon zitten en op kon staan. Hieronder twee plaatjes, een met collega Aad Lakwijk die er trots mee rondloopt en een van de presentatie van dit mooie product waarop Cees van Bokhoven en Dick Holt zijn afgebeeld. Omdat er geen bedrijf was dat deze innovatie te gelde wilde wilde maken, is het initiatief blijven steken op een nul-serie van drie exemplaren.


Gerard van de Schootbrugge, 24 januari 2020

TNO-collega Aad Lakwijk betrapt tijdens de Mooi Weer Spelen.

Uiteraard met Achterklap.