Mooi Weer Spelen

1990

Geplaatst op 24 januari 2020

Mooi Weer Spelen 1990


Hoe ik erin rolde

In 1990 kreeg ik het eind van de middag bezoek van een TNO-collega die eens even met mij van gedachten wilde wisselen over een kwestie die helemaal niets met TNO te maken had. Hij stelde zich voor als Gertjan Oldeman. Gertjan was hoofd van het Houtinstituut van TNO in Delft. Maar hij was ook voorzitter van de Stichting Straattheaterfestival Mooi Weer Spelen in Delft. Het kwam erop neer dat hij iemand zocht voor de PR en de Communicatie. Hij deed een poging om mij het straattheaterwereldje te schilderen. De conclusie was: je moet het zien en meemaken. Een redelijk vergeefse poging dus. Maar mijn nieuwsgierigheid was toch wel gewekt en ik zegde toe dat ik er serieus over zou nadenken.


Na enkele vervolgtelefoontjes waarin Gertjan vriendelijk maar ook vasthoudend informeerde naar de stand van zaken van mijn nadenkoefening, zat ik zo in de knel dat ik niet anders kon dan beloven dat ik bereid was deel te nemen aan de eerstvolgende vergadering van het gezelschap dat het komende festival 1990 aan het voorbereiden was. Deze toezegging heeft mij tien jaar van mijn leven gekost. Maar wel mooie en opwindende jaren. En Gertjan werd een vriend voor dat leven.

In 1990 vond de derde editie van de MWS plaats. De start was in 1988. De echte start was nog wat eerder met het festival '400 jaar Boterbrug' in 1985. Trekkers van die proto-Mooi Weer Spelen waren Dick en Cees, bekende leden van de ijscofamilie Van Bokhoven. Cees bleef nauw betrokken bij het vervolg, de Mooi Weer Spelen.

Uit mijn beperkte archief diepte ik nog een reportage op van de MWS 1990, gecomponeerd door de Juniorkamer De Delflanden.


Klik hier voor de inhoud van dit document.